6 Mayıs 2011 Cuma

Temizlikte Limon Kullanmayı Denediniz Mi?



Kaşıklardan mikrodalga fırına kadar birçok şeyin temizliğinde limon kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Çatal, kaşık gibi bakır, pirinç ve krom, nix sert metal mutfak eşyalarınızı parlatmak için limon kullanın. Yarım limon suyuyla bunları tek tek silin. Daha etkili parlaklık için az miktarda tuz ilave edebilirsiniz.

Mikrodalga fırınınızı sterilize etmek için limon kullanın. Patlamış mısır, pizza gibi kokulu yiyecekler pişirdiğinizde veya ısıttığınızda yarım limonu çok ince dilimler halinde doğrayın. Mikrodalga kabına koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Bir dakika çok yüksek ısıda pişirin. Sonra nemli bir bezle fırını silin. Sitrik asit antibakteriyel asitleri öldürür.

Küvet, lavabo, kapılar gibi yerleri kimyasallarla temizlemek yerine ev yapımı bir ürün kullanın. 6 limon suyunu bir sprey şişesine koyun. Sitrik asit su ve sabun lekelerini çözecektir. Temizlemek istediğiniz yerlere sıkın ve süngerle silin. Antibakteriyel özelliği sebebiyle de tercih edilir bir temizlik aracıdır.

Elde yıkadığınız bulaşıklarda da limon kullanabilirsiniz. Yarım limonun suyunu karbonatın üzerine sıkın. Bu malzemeyi bulaşık bezinizin üzerine koyarak bulaşıkları bununla ovalayın. Yağları nasıl kolayca temizlediğini ve tencerelerize parlaklık verdiğini göreceksiniz. Ayrıca elleriniz de hem güzel kokacak hem de kurumayacak.

Çamaşır kokularını gidermek için de kullanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken bir çay kaşığı limon suyunu deterjana ekleyin. Çamaşırlarınız daha güzel kokacaktır.

Camlarınızı limon suyuyla silin. 4 yemek kaşığı limon suyunu 2 litre suyla karıştırarak camlarınızı silin. Bu karışım camdaki su lekelerini, kirleri iz bırakmadan silmenizi sağlar.

Doğrama tahtanızı sterilize edin. Tahtanın üzerini kestiğiniz yarım limon ile silin. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Ağaç ve plastik doğrama tahtaları için idealdir.

Zor ve ulaşılması zor yerleri temizleyin. Limon suyu ve boraksı hamur haline getirin. Bu karışımı kullanarak bir diş fırçası ile ulaşılması zor yerleri fırçalayın. Bu karışım köşe ve yarıklar için de ideal.

2 yorum:

belguzaranne dedi ki...

gunaydın hayırlı cumalar evet lımonla temızlık yapıyoruz teşekkürler

belguzaranne dedi ki...

ıyı geceler