25 Kasım 2011 Cuma

Kim Korkar Kara Kıştan?


Her mevsim getirdiği hastalıkların yanında şifalı meyvelerini de getiriyor.


Değişken havalarda artan salgına karşı siz de böyle korunabilirsiniz.

Uzmanlar, birkaç yıl önce yayımladığı bir araştırmanın sonuçlarına göre soğuk algınlığı denince ilk olarak akla gelen ıhlamur çiçeklerinin iltihap ve ağrı giderici etkileri bulunduğunun deneysel olarak ortaya konulduğunu belirtiyor.

Uzmanlar'ın yürüttüğü farklı bir çalışmanın sonucunda ıhlamur içerisindeki bileşenlerden bazılarının (flavonoit) iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, bazı bileşenlerin (müsilaj) de boğazı yumuşatması neticesi boğazda tahrişi önlediğini ve bu suretle soğuk algınlığı şikayetlerinin hafifletilmesinde tedaviye yardımcı olduğunu ortaya konuldu…


Biraz ıhlamur, biraz ayva, biraz bal!


Uzmanlar, soğuk algınlığı hissedildiği dönemlerde öksürükte yatıştırıcı ve boğazı yumuşatmak için ıhlamur çiçeği ve ayvanın birlikte kullanılmasının yararlı olacağını söylüyor. Ayva meyvesi ve yaprakları da taşıdığı bileşenleri nedeniyle öksürüklerde tedaviye yardımcı olmaktadır. Bilhassa ıhlamur ile birlikte hazırlanan çayın hem lezzetinin, hem de etkinliğin artmasını sağlıyor. Yeşilada, ayva ve ıhlamur karşımınından elden edilen çaya tatlandırıcı şeker yerine istenirse bal ilave edilmesinin daha uygun olacağını, bu sayede öksürüğün ve diğer soğuk algınlığı belirtilerinin daha etkili bir şekilde kontrol altında tutulabileceğini belirtiyor.






Hiç yorum yok: