2 Kasım 2011 Çarşamba

Sporla Birlikte Yaptığımız Hatalar


Bir taraftan egzersiz yaparken diğer taraftan bu zorlu işin etkisini sıfırlayan hatalara düşmeyin.

Günün bir saatini sporla geçiriyor olabilirsiniz. Peki ya geriye kalan 23 saat? İşte o geriye kalan saatlerde yaptıklarınız sporla geçen bir saatinizi tamamlar nitelikte mi? Bir akşam yemeğinde, hem de birkaç dakika içinde o bir saatlik sporu tamamen çöpe atabilirsiniz. Siz iyisi mi hayatınıza sporu sokmaya hazırlanıyorsanız, içinde spor olan bir hayatta asla düşmemeniz gereken hataları okuyun.


Sporcu içeceği içmek

Yoğun egzersizle en az bir saat harcamadığınız sürece vücudunuz şekerli sporcu içeceğine ihtiyaç duyacak kadar elektrolit kaybetmez. Çok uzun süre spor yaparak terlemediyseniz sporcu içeceği yerine su için.

Hemen bir şeyler yemek

Yorucu bir spor aktivitesinden sonra vücudunuz tıpkı bir arabanın benzine ihtiyaç duyduğu gibi beslenmek ister. O anda çok açsınızdır ve açlıktan gözünüz döndüğü için bulduğunuz ilk yiyeceğe, en kolay bulunan abur cubur ya da fast food tarzı yiyeceklere sarılıyor olabilirsiniz. Oysa sağlıklı atıştırmalıklarla vücudunuza ‘yakıt ikmali’ yaptırmak gerekir. Bunların neler olduğunu öğrenmek için Sağlıklı kış atırştırmalıkları yazımıza başvurabilirsiniz. Ancak spordan hemen sonra bir şeyler yemek kaslarınızın enlemesine gelişmesine neden olur. Spordan sonra 15 dakika ile iki saat arası bir zaman geçirdikten sonra gıda almak ideal olandır.

Kendini ödüllendirme işini abartmak

Spor yapmak için yoğun bir çaba harcıyorsunuz ve bu yorgunluğu atmak için arkadaşlarınızla bir yerlerde bir şeyler içmek ya da diyet yapan bünyenize ‘bu defalık’ müsamaha tanıyan bir yemek yemek en kolay kendinizi ödüllendirme yolu olarak görünüyor. Ama kilo verme hedefinizi düşünün. Uzun saatler harcayarak verdiğiniz kalorileri sağlıksız bir öğünle sadece birkaç dakika içinde geri kazanmayın.


Yeterince uyumamak

Uyku, sadece spor yapmak için enerji toplamayı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda uyurken vücut, kasların gelişmesi ve iyileşmesi için gerekli olan gelişme hormonunu yüksek seviyede üretir. (Pudra)

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar,
güzel bilgiler icin tesekkürler,

selamlar...