17 Ağustos 2011 Çarşamba

Düğün Makyajında Yapılan 5 Hata


Mükemmel bir gelin olmak istiyorsanız, yapmamanız gereken 5 önemli "şey" var...

Gelin makyajı hata affetmez çünkü çektirdiğiniz resimler bir ömür sizinle olur ve hep o geceyi hatırlatır.

Peki, sadece siz mi mükemmel olmalısınız? Ya en yakın arkadaşlarınız? E onlar için de minik bir uyarı var, sizin yapmamanız gereken...

Kimsenin makyajını örnek almayın

Dergilerde, televizyonlarda gördüğünüz makyajlara özenmeyin. Kimsenin makyajını birebir kendinize kopyalamaya çalışmayın. Onun yerine, profesyonel bir makyözden, tamamen size özel, size yakışacak makyaj önerileri alın ve önceden mutlaka makyaj provası yaptırın.

Makyaj provasında, yüz şeklinize ve size yakışacak makyaj stili ve makyaj renkleri ortaya çıkacaktır. Maksat, zaten bunu keşfedip kusursuz bir gelin olmak değil mi?

Arkadaşlarınızın makyajına karışmayın

Nedimeleriniz gibi olan en yakın arkadaşlarınızı aynı makyajı yapmaya zorlamayın. Çünkü herkes farklı göz rengi ve cilt tonuna sahip. Bırakın, nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar! Tek tip olmaktansa özgün olmak daha güzel görünür...

Farklı renk makyajlar, düğünde göz doldurur.

Dudak parlatıcılarından kaçının. En iyisi, mat veya normal yapıdaki rujlardır. Bunların kalıcılığı hem daha uzundur hem de fotoğraflarda çok daha iyi görünür.

"Waterproof" makyaj şart

 Makyajınızın uzun bir gün ve gece boyunca yüzünüzde kalacak, unutmayın. Gözyaşına ve tere karşı dayanıklı bir makyaj yaptırmalısınız. Suya dayanıklı(waterproof) ürünleri tercih edin.

Gelin odasında daima pudra ve rujunuz hazır bulunsun, gerektiğinde tazelemek için...

Islak görünümlü makyajdan uzak durun

Gelinler parlak ve ışıl ışıl olmak isterler ama parlak makyaj yağlı bir görünüm verecektir. Sadece elmacık kemiklerinizin üzerini hafifçe parlatın. Genelde mat ve pudralı makyajı tercih edin. Zaten dans ederken ve konuklarınızla ilgilenirken yeterince terleyeceksiniz, bir de parlak makyaja terleyen cilt eklenirse, görüntü hiç hoş olmaz.

Hiç yorum yok: