17 Ekim 2011 Pazartesi

Yıpranmış Saçlar İçin Birkaç Önerimiz Var



Saçlarınızın yıpranması için o kadar fazla nedeniniz var ki...


Saçlara zarar verebilecek pek çok sebep var ve daha iyi görünmelerini sağlayacak şeyler de bir o kadar az...

Şekillendirici ürünler, sert kış rüzgarları, sıcak yaz güneşi, hormon seviyesindeki değişik
likler ve liste uzar gider… Buna rağmen, daha iyi görünmelerini sağlayacak şeyler de bir o kadar azdır.

Sağlıklı beslenme. Saçların yemeğe ihtiyacı vardır, yani sağlıklı beslendiğinize ve kendinizi içeriden dışarıya beslediğinize emin olun. Sağlıklı saçlar için gerekli besinler A ve C vitamini, demir, çinko, biotin, B vitaminleri ve protein içerir. Beslenmenizin fasulye, fındık, baklagiller, havut, turunçgiller ve koyu renkli yapraklı yeşiller kapsadığına emin olun.

Saçınızı doğa şartlarından koruyun. Şapka giyin; soğuk bir kış sabahı evden çıkarken özellikle de saçlarınız nemliyse… Eğer saçlarınız uzunsa, onları zaptetmeniz için de iyi bir yöntemdir. Saçlar sadece soğuktan değil güneşten de zarar görür. Eşarp, bandana ya da şapkalar burada yine devreye girebilir, özellikle de dışarıda fazla vakit geçireceğiniz zaman.

Daha az şampuanlayın. Eğer saçlarınız gittikçe kuruyorsa ve siz her gün şampuan kullanıyorsanız bundan vazgeçmelisiniz. Eğer kendinizi saçınızı her gün yıkmak zorunda hissediyorsanız duru su ve ardından sadece krem kullanmayı deneyin. Böylece iki güne bir saçınızı şampuanlamış olursunuz. Ve kullandığınız şampuanı saçlarınızın özelliklerine göre seçmeyi unutmayın.

Saçlarınızla oynayın. Saç diplerinize yapacağınız hafif masaj, saçlarınızdaki doğal yağı yaymaya sebep olur. Özellikle saçlarınızı yıkamadan önce yapmanız iyidir. Saç yağı saçınızın beslenmesine ve parlaklığını arttıran en önemli doğal kaynaktır.

Nemlendirici bakım ile şımartın. Bunun için pek çok kozmetik ürün olması dışında evinizde uygulayabileceğiniz basit formüller de bulunmakta: jojoba ya da zeytinyağı ile saçlarınıza ve saç derinize basitçe masaj yapın. Sonra saçınızı yağlı bir halde ve sıcak havlu içerisinde 10 dakika bekletin (ya da saçınızın ne kadar kötü durumda olduğuna göre daha uzun bir süre). Daha sonra yıkayın ve her zamanki gibi şekillendirin. Üstelik bu uygulama ellerinize de çok iyi gelecek.

1 yorum:

belguzaranne dedi ki...

ıyı akşamlar değerli önerıne teşekkürlller