13 Temmuz 2009 Pazartesi

Diri Bir Vücut İçin


Kadınlar belli bir yaştan sonra bacaklarını, kollarını beğenmeyip saklasalar bile, dekoltelerden hoşlanmaya devam ederler.


Dik durmak önemli
Gün boyunca, gerek çalışırken gerek otururken başımızı eğeriz. Sonunda boynumuz kat kat kırışır ve yatkın olanların gıdıları da büyür. Masa başında saatlerce başımız öne eğik olarak çalışmak hem kırışıklık, hem de kireçlenme açısından sakıncalıdır.

Yatış şekline dikkat
Yüksek yastıklar yüzümüzün ve boynumuzun kırışmasına katkıda bulunur. Bu yüzden sırt üstü ve yastıksız yatmak daha faydalıdır. Uykuda durmadan sağa sola dönmek ciltte yastık izleri bırakır ve bu izler zamanla kırışıklık haline gelir. Yatarken havluyu kıvırarak boynunuzun altına koyarsanız hem sağa-sola dönmeniz azalır, hem omurganızı dinlenir, hem de boyun, dekolte ve yüzünüzde kat yerleri oluşmasını önlersiniz.

Güneş büyük düşman
Boyun ve dekolte güneşte en kolay kuruyan, lekelenen ve kırışan bölgedir. Güneş ve aşırı solaryum etkisini ilk önce boyunda gösterir. Boyun derisi kısa sürede kalınlaşır ve kırışır. Bu yüzden boyun da güneşten korunmalıdır.

Boyun gençleştirme
Boynumuzu gençleştirip güzelleştirmenin birçok yöntemi var. Ama her şeyden önce günlük bakım, yatış şekli ve güneşten koruma gelir. Masaj boyun için çok yararlıdır. Masaja cilt pembeleşinceye kadar devam edilmeli, sonra maske veya kompres ile cildi dinlendirmeye geçilmelidir.

2 yorum:

nurşen dedi ki...

Harika fikirler arkadaşım ama ben evde 3 bebekle uğraşıyorum ve gece olduğunda ninnisiz uyuyorum valla :) Yatış şeklini bilemem ama bu kızlar benim yüzümü kırışıklıklarla süsleyecekler :)
Sevgiler.

Lezzet Gemisi dedi ki...

Merhabalar.. Öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Küçük hanımdan ancak fırsat bulabildim cevap yazmaya. :))) Huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle... Selam ve sevgiler canım.