23 Mayıs 2011 Pazartesi

14 Dakika İçinde Daha Parlak Saçlar..

Basit öneriler sayesinde saçlarınız 14 dakika sonra göz alacak


2 dakika yıkayın
Şampuanınızı saçlarınızın cinsine göre seçmeye dikkat edin. Özel parlaklık veren formülleri tercih edebelirsiniz. Şampuanlama sonunda soğuk suyla uzun uzun durulayın. Duruladığınız suya bir parça da sirke ilave edin ya da bu işlem için özel olarak satılan durulama sirkelerinden uygulayın.

3 dakika nemlendirin
Şampuan yaptıktan sonra saçlarınızı derinlemesine besleyecek nemlendirici bir balsam uygulamanız gerekli. Ürünü saçlarınızın kökünden uçlara kadar parmaklarınızın ucuyla masaj yaparak yaymanız sizi istediğiniz parlaklığa bir adım daha yaklaştıracaktır.


4 dakika sıcak ve soğuk kurutma
Yıkamadan sonra fırçayla kıvırmaya çalıştığınız uzun saçlarınızı önce sıcak fönle kurutun. Bir sonraki aşamada ise buklelerinizi ters yöne kıvırarak bir yandan da soğuk fön tutun. Bu değişimli sıcak-soğuk hava akımı, farklı renkteki saç tutamlarınızın hem şekillerini korumalarını sağlar hem de biraz daha parlamalarını...

2 dakika İyice fırçalayın
Gün içinde maruz kaldığı toz, hava kirliliği gibi etkenlerin izlerinden kurtulmanın en iyi yolu yatmadan önce saçlarımızı fırçalamak. Büyükannelerimizin “Sağlıklı saçlar için günde 100 fırça darbesi” öğütlerini bir kenara bırakın. Her zaman önce uçlardan başlayın, sonra yavaşça karışmış bölgelere doğru ilerleyin. Sert davranırsanız saçlarınızın dokusu kırılıp, zarar görür. Bu da ışıl ışıl parlamalarını engeller.

3 dakika da boyayın
Saçlarınızın her noktasının ışıl ışıl parlamasını mı istiyorsunuz? O zaman parlaklığı garanti olan, farklı renklerin birleşiminden oluşan pigmentler içeren boyalara başvurun! Kendi ten renginize en yakın olan geçici ya da yarı geçici bir rengi seçin. Ürünü talimatlarına göre uygulayın, 3 ya da 4 dakika saçınızda bırakın. Ancak bu sihirli değneği gereğinden fazla kullanmamaya dikkat edin. Çünkü yapay pigmentler mutlaka saç dokusuna zarar verecektir.

Hiç yorum yok: