(4 kişilik)
Malzemeler:
4 adet dilim enginar
Orta boy garnitür (bezelye-havuç-patates)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
Yarım bağ dere otu
Tuz
Hazırlanışı :
Enginarları yayvan bir tencereye diziniz. Garnitür bezelyenin üzerine dere otunu ince kıyıp ilave ediniz ve karıştırınız. Bezelyeli kaşıkla enginarların içine doldurunuz. Artan bezelyeyi enginarların etrafına yerleştiriniz. Bir su bardağına sıvı yağ, limon suyunu ve şekerini koyup karıştırınız. Bu karışımı enginarların üzerine gezdiriniz. Üzerine tuz ile ılık suyu ekleyip orta ateşte pişiriniz. Pişince dere otu ile servis yapınız.
1 yorum:
elınıze sağlık nefıs görunuyor
Yorum Gönder