16 Ekim 2011 Pazar

ZeytinyağLı Enginar


(4 kişilik)

Malzemeler:
4 adet dilim enginar
Orta boy garnitür (bezelye-havuç-patates)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker

2 su bardağı su
Yarım bağ dere otu
Tuz

Hazırlanışı :
 Enginarları yayvan bir tencereye diziniz. Garnitür bezelyenin üzerine dere otunu ince kıyıp ilave ediniz ve karıştırınız. Bezelyeli kaşıkla enginarların içine doldurunuz. Artan bezelyeyi enginarların etrafına yerleştiriniz. Bir su bardağına sıvı yağ, limon suyunu ve şekerini koyup karıştırınız. Bu karışımı enginarların üzerine gezdiriniz. Üzerine tuz ile ılık suyu ekleyip orta ateşte pişiriniz. Pişince dere otu ile servis yapınız.

1 yorum:

belguzaranne dedi ki...

elınıze sağlık nefıs görunuyor